Poperinge en WO1

1 000 soldaten

Muzikale wandeling op de begraafplaats, met het lied van Willem Vermandere als leidraad. Gratis.

Nieuwe fietsroute voor scholen - Landscape Voices

Trek met je klas als fietspeloton door het landschap van WO I en unlock verborgen stemmen van het verleden en het heden. De route kan je volgen in de Erfgoed app. Een leerkrachtenbundel is gratis te verkrijgen.

FLYBOYS - expo en fietsroute

Het verhaal van de piloten begraven op Lijssenthoek Military Cemetery.

Kunstwerk "Dienen/To Serve"

In de zomer van 2018 kreeg het kunstwerk “Dienen/To Serve” een permanente plaats in het stadspark van Poperinge. De Nederlandse kunstenaar Anno Dijkstra wil de voorbijganger doen nadenken over heldendom. Wie krijgt een standbeeld en wie niet? De sokkel is gekanteld en nodigt je uit om te kijken, tot in het hoofd van de soldaat. Wat zie je? Twijfel, moed, eerzucht of enkel duisternis?

Chinese herdenkingssite Busseboom

Op de site “Busseboom” maak je kennis met twee monumenten die de inzet van de Chinese arbeiders tijdens de Eerste Wereldoorlog herdenken. Het zijn de eerste en wereldwijd de enige monumenten die hulde brengen aan deze specifieke groep WO 1-arbeiders.

Executieplaats - dodencellen

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was de binnenkoer van het stadhuis een executieplaats. Minstens vier Britse soldaten zijn hier terechtgesteld.

Talbot House

Every Man's Club in hartje Poperinge. Vandaag een museum én overnachtingsplaats voor toeristen die op zoek zijn naar net dat tikkeltje méér beleving.

Publicate "Altijd troosten"

Boek bij de tentoonstelling "Heelkracht" (2018), nog enkele exemplaren in voorraad.

Namenlijst patiënten burgerhospitalen Poperinge

In de tentoonstelling Heelkracht werd voor het eerst de namenlijst geprojecteerd van de burgers en militairen die gestorven zijn in de verzorgingsinstellingen in Poperinge. Je kan de lijst nu ook online raadplegen.

Fietstocht met gids - Heelkracht

Een fietstocht van 24 km langs heelkrachtige locaties in Poperinge. Start aan Gasthuiskapel, met haltes aan o.a. Poperinge New Military Cemetery, Exilium, boerderij Derycke, Lijssenthoek Military Cemetery en stadspark.

Fietstocht met gids - China in Poperinge

Een route van 30 kilometer langs plaatsen die iets hebben met China en de Eerste Wereldoorlog, o.a. de nieuwe herdenkingssite Busseboom.Te boeken als groepsactiviteit!

Het dilemma van Joseph

Tablettour in het hopmuseum, met focus op de Eerste Wereldoorlog.

In het kielzog van de oorlog - de verpleegster vertelt

Thematische rondleiding op Lijssenthoek Military Cemetery.

Fietsen achter het front

Fietstocht met gids, reservatie Toerisme Poperinge.