Evenementen 2014-2018

Expo - Totale Oorlog in Vlaanderen

In 2017 worden de Mijnenslag en de Derde Slag bij Ieper herdacht. 1917 is het jaar van de Totale Oorlog, ook op Lijssenthoek. Een infomodule vertelt het verhaal. De module maakt deel uit van een tentoonstellingstraject langsheen zeven gemeenten in de Westhoek. Vanaf 3 juni.

Expo en festival - VIVE LABEUR 劳工为圣

China in Poperinge 1917 – 2017, met een tentoonstelling, een festival, lezingen, film en de première van een schaduwtheaterspel.

Lezing en film - China in Poperinge

Op 2 september geeft Dominiek Dendooven een lezing over het Chinese Labour Corps 1917-1919, gevolgd door de Europese première van de film "Tricks on the Dead", van de Canadese regisseur Jordan Paterson.

Lezing en film - De aantekeningen van Sun Gan

Professor Philip Vanhaelemeersch geeft een lezing over Sun Gan, een leraar die zich tijdens de Eerste Wereldoorlog engageert in het Chinese Labour Corps. De lezing wordt gevolgd door de documentaire "Les travailleurs chinois de la grande guerre" van Karim Houfaïd.

Expo - Jozef Simons en de Groote Oorlog

Tentoonstelling in de oorlogsbarak van kasteel De Lovie, van 10 november tot en met 19 november 2017.

Lezing - Ludo Simons over het dagboek van zijn vader

Op 10 november geeft Ludo Simons een lezing over het dagboek dat zijn vader Jozef Simons schreef tijdens de oorlogsjaren.

Gratis app Poperinge 14-18

Download nu de gratis app Poperinge 14-18, te verkrijgen op de App Store en via Google Play.

In het kielzog van de oorlog - de verpleegster vertelt

Thematische rondleiding op Lijssenthoek Military Cemetery

Fietsen achter het front

Fietstocht met gids, reservatie Dienst Toerisme, Poperinge

HEELKRACHT

Poperinge sluit de herdenkingsperiode hoopvol af. De zomer van 2018 staat in het teken van heelkracht. De beleving van troost en schoonheid staat centraal.