Onthulling kunstwerk "Dienen/To Serve"

De realisatie van het beeld “Dienen / To Serve” is een derde fase in het parcours dat met de Nederlandse kunstenaar Anno Dijkstra wordt afgelegd. De eerste fase bestond uit de presentatie van een maquette aan het grote publiek. In 2016 werd dit schaalmodel in brons opgenomen in het  Kunstenfestival Watou. In het najaar presenteerde de kunstenaar de maquette van het monument op ware grootte (4 x 4 x 6 meter) in de Gasthuiskapel, met daaraan gekoppeld de documentaire “Dienen/To Serve”. In deze film bevraagt Anno Dijkstra een aantal prominenten en enkele jongeren. Ze geven hun visie op het heldendom, dienen en herdenken. 

In de zomer van 2018 krijgt het beeld van Anno Dijkstra zijn definitieve plek in een publieke ruimte. Het stadspark van Poperinge is hiervoor de uitgelezen locatie. De onthulling van het beeld gaat gepaard met een muzikale happening, de eerste in de reeks "De zomer van '18". Met deze concerten sluit GoneWest de herdenkingsperiode hoopvol af.

Poperinge bijt de spits af met Dez Mona, de groep van Gregory Frateur. Hij brengt voor de gelegenheid een tribute-mannenkoor bijeen. Muzikaal vuurwerk, gekoppeld aan magistrale kunst. Dit wordt een memorabele avond. 

Locatie: stadspark - ingang via Komstraat 8   

Vanaf 20 uur - voorprogramma Josefien Deloof   

Gratis toegang 

Met financiële steun van Toerisme Vlaanderen en Gone West en in samenwerking met Cultuur Poperinge.  

Foto's